top of page
ostron

Vad du kan förvänta dig

Medlemsföretag måste ha en tydlig regional anknytning. Med detta menas att företagen hanterar produkter som är odlade/producerade/fångade inom Skåne och/eller är en del av Skånes kulturarv i form av kulinariska traditioner. Medlemmarna ska utveckla och marknadsföra regional mat, vara goda ambassadörer för Regional Matkultur Skåne samt bidra till en positiv regional utveckling.

Chef Dish

Culinary Heritage

Ett internationellt nätverk

Nätverket Culinary Heritage, som har sitt ursprung i just vår förening i Skåne 1995, har legat i framkant när det gäller att förespråka en djupare uppskattning och förståelse för vår kulinariska kultur och traditioner. Nätverket betonar vikten av att känna till ursprunget till vår mat, behandlingen av djur, de utmärkande aspekterna av vår matkultur och dess naturliga utveckling över tid. . Med sitt ursprung i Skåne spreds detta initiativ snabbt såväl inom som utom landet, präglat av dess distinkta och nu internationellt erkända varumärke – kockmössan med kniv och gaffel. Under årens lopp har Culinary Heritage utvecklats till en betydande rörelse som spänner över stora delar av Europa och växer organiskt och hållbart. Dessa två principer, organisk tillväxt och hållbarhet, är kärnan i nätverkets filosofi och dess strategi för att främja en global uppskattning av kulinariska traditioner.

bottom of page